Γενεαλογία

 

Yamada Mumon

O Ζεν δάσκαλος Yamada Mumon γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1900 στην επαρχία Aichi στην Ιαπωνία .Το 1925 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην φιλοσοφία στο Βουδιστικό Πανεπιστήμιο του Hanazono στο Κιότο. Το 1929 ξεκίνησε τη μαθητεία του στο μοναστήρι Rinzai Tenriuyji στο Κιότο. Το 1949 ανέλαβε την θέση του κοσμήτορα στο πανεπιστήμιο Hanazono. Από το 1953 ήταν δάσκαλος Ζεν στο μοναστήρι Shofukuji στο Κόμπε. Ήταν επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος Ζεν Πολιτισμού στο Κιότο και μέχρι τον θάνατο του διοργάνωσε πολυάριθμες διασκέψεις σχετικά με την Ζεν κουλτούρα σε πανεπιστήμια, σχολεία ,μοναστήρια και στην τηλεόραση. ¨Έλαβε επίσης μέρος σε πολλές εκθέσεις καλλιγραφίας στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό. ¨Έχει αναγνωριστεί σαν ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους δασκάλους του Ζεν.

wikipedia

 

Ενγκάκου Τάινο


Ο Ενγκάκου Τάινο ( Λουίτζι Μάριο) γεννήθηκε στην Ρώμη το 1938 και σπούδασε Φιλοσοφία. ¨Έζησε στην Ιαπωνία για έξη χρόνια(1967-1973) όπου μαθήτευσε υπό τον Γιαμάντα Μούμον από τον οποίο τελικά έλαβε την άδεια να διδάξει.Από το 1973 ζει στην Ούμπρια όπου έχει ιδρύσει το μοναστήρι. Zenshin-ji. Το μοναστήρι της Σκαραμούτσια είναι το μοναδικό Ρινζάι Ζεν μοναστήρι στην Ιταλία.

http://www.zenshinji.org/home/

Μάριο Ναν μον Φατιμπένε

Ο Μάριο Ναν μον Φατιμπένε γεννήθηκε στην Πούλια το 1950.Τώρα ζει και εργάζεται στο Τορίνο όπου έχει ιδρύσει το κέντρο Zenshin. Ξεκίνησε την πρακτική του στο Ζεν το 1984 με τον Ενγκάκου Τάινο. ¨Έχοντας απαντήσει σε όλα τα Κοάν έλαβε εξουσιοδότηση σαν δάσκαλος της παράδοσης Ρινζάι. Από το 2007 διευθύνει σεσσίν στην Ελλάδα τρεις φορές τον χρόνο.

(http://www.zentorino.org/)